Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ.. - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


Στην Γενική Συνέλευση του ΦΣ ΣΕΜΦΕ στις 22/3 αποκαλύφθηκε ξεκάθαρα η διαλυτική στάση της ΚΝΕ απέναντι στα όργανα του συλλόγου. Αφού πρώτα, μέλη της ΚΝΕ προσπάθησαν να διαλύσουν την διαδικασία με συνεχές διακοπές στην τοποθέτηση της ΡΑΦ-ΕΑΑΚ, στην συνέχεια θεώρησαν ότι μέλος της ΚΝΕ Χημικών Μηχ.  μπορεί να μιλάει για όση ώρα θέλει στην συνέλευση του ΦΣ ΣΕΜΦΕ (μάλλον γιατί στην σχολή του δεν τον ακούει κανείς), να βρίζει μέλη του σχήματος και να τραμπουκίζει  μέσα στην Γενική Συνέλευση.  Στην συνέχεια, πάλι μέλος της ΚΝΕ απο άλλη σχολή, μπήκε στην Γενική Συνέλευση και φώναξε «ΚΚΕ έξω» και τότε πέρασαν όλοι έξω. Για εμάς, σε εκείνο το σημείο έληξε η Γενική Συνέλευση, με ξεκάθαρη ευθύνη των δυνάμεων του ΜΑΣ και της ΚΝΕ, αφού απο την διαλυτική κατάσταση που είχε επικρατήσει, πολύς κόσμος επέλεξε να αποχωρήσει και να μην αφήσει να διεξαχθεί άλλη μια διαδικασία-παρωδία, όπως θέλει η ΚΝΕ. Ενδεικτικό είναι ότι την ίδια στάση είχε η ΚΝΕ απέναντι στις δυνάμεις της ΕΑΑΚ και στην Νομική, στην Ιατρική Α.Π.Θ., στην Σ.Γ.Τ.Κ.Σ., αλλά και στο ΠΑ.ΠΕΙ την προηγούμενη εβδομάδα, με σκοπό να διαλυθούν οι γενικές συνελεύσεις των συλλόγων και να μην πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις ενόψει της πορείας στις 23/3, όπως έγινε και στο ΣΕΜΦΕ.

Η επιλογή της ΚΝΕ να προσπαθεί να εκφυλίσει και να διαλύει τις διαδικασίες του συλλόγου έρχεται σαν αποτέλεσμα της αδυναμίας της να πλειοψηφήσει σε μια γενική συνέλευση, και για αυτό επιλέγει να μην την αφήνει να διεξάγεται. Επιπλέον, είναι στα όρια του γελοίου, η ΚΝΕ να κατηγορεί για εκφυλισμό της Γενικές Συνελέυσεις, όταν η ίδια της εκφυλίζει με την στάση της.
Κατα την γνώμη μας υπάρχει μια προσπάθεια απο την μεριά της ΚΝΕ να διασπάσει τους φοιτητικούς συλλόγους, και να δημιουργήσει στην θέση τους όργανα πλήρως ελεγχόμενα απο αυτήν, με τραγικά αποτελέσματα για το φοιτητικό κίνημα. Άλλωστε, ο διορισμένος απο το ΚΚΕ γραμματέας της ΚΝΕ Θ.Χιώνης, το έχει δηλώσει ξεκάθαρα: 

Σε κάθε ίδρυμα και τμήμα να αναλάβουν οι φοιτητές τη διεξαγωγή των εκλογών, με στόχο να δημιουργηθούν ενεργοί σύλλογοι και μαχητικά όργανα. (Ριζοσπάστης 17/3/11, σελ.19)

Είναι ξεκάθαρο, το μόνο που ενδιαφέρει την ΚΝΕ είναι η διεξαγωγή εκλογών, καθώς και η δημιουργία δικών της οργάνων. Την ώρα που δεκάδες φοιτητικοί σύλλογοι σε όλη την χώρα παίρνουν αγωνιστικές αποφάσεις για κινητοποιήσεις, η ΚΝΕ επιλέγει να πολεμήσει με λύσσα την προσπάθεα συγκρότησης ενός κινήματος ανατροπής μέσα στα πανεπιστήμια, και επιλέγει να στείλει τον κόσμο για εκλογές και μετά σπίτι του, θεωρώντας ότι τα μέτρα θα περάσουν και ο αγώνας ενάντια σε αυτά είναι μάταιος.

Καλούμε κάθε φοιτητή της ΣΕΜΦΕ, που νιώθει ότι το μέλλον του δεν χωράει στα καλούπια που του ετοιμάζει η κυβέρνηση, και αντιλαμβάνεται τις Γενικές Συνελεύσεις σαν ένα αμεσοδημοκρατικό όργανο του φοιτητικού συλλόγου, που μπορεί να αποτελέσει το θεμέλιο και το εργαλείο για ένα φοιτητικό κίνημα ανατροπής απέναντι στο νόμο Διαμαντοπούλου αλλά και την κυβέρνηση, να καταγγείλει και να περιθωριοποιήσει τις λογικές που θέλουν Φοιτητικούς Συλλόγους διασπασμένους και αδύναμους, όπως επιθυμεί και το υπουργείο Παιδείας και οι ΔΑΠ-ΠΑΣΠ.

Oλοι στην νέα γενική συνέλευση του συλλόγου την Τρίτη 29/3 και ώρα 12.30 στο αμφ.2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου