Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Δελτίο Τύπου της 2ης Παμπολυτεχνειακής Συνέλευσης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στο Πολυτεχνείο, «αι γενεαί πάσαι» ενώνονται
κατά του νόμου Διαμαντοπούλου και της κατεδάφισης των ΑΕΙ

Στην κατάμεστη αίθουσα τελετών της Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου, εκατοντάδες φοιτητές, διοικητικοί εργαζόμενοι και καθηγητές όλων των βαθμίδων και από όλες τις σχολές του Ιδρύματος, συμμετείχαν την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012, στη 2η Παμπολυτεχνειακή Συνάντηση. Η Συνάντηση ξεπέρασε σε μαζικότητα την προηγούμενη αντίστοιχη του Δεκεμβρίου, ενώ χρωματίστηκε έντονα από τη μεγάλη συμμετοχή των φοιτητών. Για πρώτη φορά στην πρόσφατη ιστορία του Ε.Μ.Π., τη μεγάλη αυτή συνέλευση διεύθυνε κοινό προεδρείο διδασκόντων, εργαζομένων και φοιτητών.
Οι βασικές ιδέες που ανταλλάχθηκαν και συμφωνήθηκαν επικεντρώνονται:
  • Στη ματαίωση των εκλογών «νέου τύπου» που θα επιβάλουν τους κυβερνητικούς επίτροπους στα Α.Ε.Ι. και θα σημάνουν την απαρχή της πλήρους και οριστικής κατάργησης του Δημόσιου Πανεπιστημίου.
  • Στην απόκρουση των απολύσεων και της «εφεδρείας» εργαζόμενων στο Ε.Μ.Π. και στη δημιουργία μίας ισχυρής ασπίδας αλληλεγγύης για όλες και όλους που βρίσκονται ή θα βρεθούν σε κίνδυνο.
  • Στη δυναμική δήλωση συμπόρευσης με τα μαχόμενα πανεπιστήμια όλης τη χώρας, για τη διάσωση της δημόσιας ανώτατης εκπαίδευσης από τη συνολική κατεδάφιση που φέρνει το Μνημόνιο.
Οι δράσεις μέσα και έξω από το Πολυτεχνείο, στους δρόμους και τις πλατείες της Αθήνας, με στόχο να ανταμώσει η κοινότητα των φοιτητών, εργαζομένων και διδασκόντων με την αγωνιζόμενη κοινωνία, να ενημερώσει, να εμπνευστεί και να εμπνεύσει, για την κοινή μάχη ενάντια στην καταστροφή του παρόντος και του μέλλοντος όλων μας, αποτελούν πλέον τους άμεσους στόχους που η Παμπολυτεχνειακή Συνάντηση ανέλαβε να υλοποιήσει.
Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου
19 Ιανουαρίου 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου