Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Συναυλία αλληλεγγύης στους Απεργούς Χαλυβουργούς

(βλέπε και "Ημερολόγιο Ρ.Α.Φ.") 

Οι φοιτητικοί σύλλογοι Αθήνας στις 13 Ιανουαρίου διοργανώνουν στα Προπύλαια συναυλία αλληλεγγύης στους απεργούς χαλυβουργούς που συνεχίζουν τον απεργιακό τους αγώνα ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία. Ο αγώνας τους είναι παράδειγμα για όλη την εργατική τάξη που πλήττεται από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. ΝΙΚΗ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ!!!

Στη συναυλία θα παίξουν:

-Στάθης Δρογώσης
-Σπύρος Γραμμένος
-Ζακ Στεφάνου
-Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος
-Joanna Drigo
-Ισμήνη Πεπέ
-Trendy Hooligans
-Skanontropo
-Klein Mein
-Karma
-Vinyl Suicide


Τα έσοδα θα διατεθούν προς οικονομική ενίσχυση των απεργών.


Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

    Το τελευταίο διάστημα βλέπουμε να παίρνει απίστευτες διαστάσεις η επίθεση των εργοδοτών κατά των εργαζομένων σε διάφορες επιχειρήσεις. Αξιοποιώντας στο έπακρον το αρνητικό κλίμα που διαμορφώνει η παγκόσμια καπιταλιστική οικονομική κρίση και με πολιορκητικό κριό το  Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο,  έχουν κηρύξει γενικευμένη ταξική επίθεση κατά των εργαζομένων. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αυτής της επίθεσης είναι η Ελληνική Χαλυβουργία και το Άλτερ.

Στόχος Κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ, Βιομηχάνων και Τραπεζιτών, είναι η πλήρης διάλυση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, η απελευθέρωση των απολύσεων, η μείωση των μισθών και η κατάργηση των δώρων και των επιδομάτων.  Η πίεση για υπογραφή ατομικών συμβάσεων με χαμηλότερες αμοιβές είναι καθολική και συμφωνημένη μεταξύ των εργοδοτών. Σε αυτά προστίθενται η  βαρβαρότητα της απόλυτης εργασιακής ανασφάλειας, των απολύσεων και των εξευτελισμών.
    Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των εργαζομένων στην Ελληνική Χαλυβουργία και στον ALTER που απεργούν ολόκληρες βδομάδες, στην Ελευθεροτυπία, στο ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ cosmetics, στη ΛΟΥΚΙΣΣΑ και σε πολλούς άλλους χώρους, και όλοι εκείνοι που έκαναν γιορτές στις πύλες των εργοστάσιων, περιφρουρώντας τις κινητοποιήσεις τους, για το αυτονόητο δικαίωμά τους να μην παραμένουν για μήνες απλήρωτοι, να μην πετιούνται στο δρόμο γιατί δεν «υπάκουσαν και δεν έσκυψαν το κεφάλι». Αντιστάσεις και αγώνες που υπογραμμίζουν ακόμα περισσότερο τον ρόλο που έχουν οι εργοδοτικές – κυβερνητικές πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, που βάζουν πλάτη στις εφιαλτικές ανατροπές, συμμετέχουν στον «κοινωνικό διάλογο», ενώ δεν παίρνουν καμιά πρωτοβουλία για το συντονισμό των αγώνων.
    Όπως οι δυνάμεις του συστήματος συγκροτούν το δικό τους «ΜΑΥΡΟ ΜΕΤΩΠΟ», πρέπει κι εμείς, εργαζόμενοι και νεολαία  να οικοδομήσουμε το δικό μας μέτωπο.  Ένα αγωνιστικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής της αντιλαϊκής επίθεσης, που θα στηρίζεται στην την αγωνιστική ταξική ενότητα και αλληλεγγύη,  στη συμπόρευση και κοινή δράση των αγωνιζόμενων κλάδων.
    Σαν ελάχιστη κίνηση αλληλεγγύης οι φοιτητικοί σύλλογοι Αθήνας πήραν την πρωτοβουλία να διοργανώσουν συναυλία αλληλεγγύης σε όλους τους εργαζόμενους που πλήττονται και αγωνίζονται αυτή τη στιγμή, την Παρασκευή 13/11 στις 18:00 στα Προπύλαια.

Ανατροπή του μαύρου μετώπου  ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΔΗΣΥ, των τραπεζιτών, πολυεθνικών , ΣΕΒ

Ανατροπή της χούντας ΔΝΤ-ΕΕ-ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

Να φύγει η τρόικα, να  ανατραπεί το Μνημόνιο και όλοι οι αντιδραστικοί  νόμοι

Έξω  από το ευρώ και την ΕΕ από τη σκοπιά των εργατικών-λαϊκών συμφερόντων.

Να διαγραφεί το χρέος, να μην πληρωθούν οι τοκογλύφοι, εργατικός έλεγχος στις επιχειρήσεις που παρουσιάζουν οικονομικό πρόβλημα, απαλλοτρίωση τους χωρίς αποζημίωση και δήμευση της περιουσίας των ιδιοκτητών.

Κάτω τα χέρια από τις συλλογικές συμβάσεις και τα εργασιακά μας δικαιώματα.

Μόνιμη και σταθερή δουλεία για όλους-Απαγόρευση των απολύσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου