Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Οι παρακρατικοί βγαίνουν από τις τρύπες τους

Την 29η Μαρτίου 2012, ομάδα περίπου τριάντα κρανοφόρων επιτέθηκε στο σχήμα της ΕΑΑΚ στο Μαθηματικό του ΕΚΠΑ. Λίγα λεπτά αργότερα, τα ίδια άτομα επιτέθηκαν στη Γενική Συνέλευση του Φ.Σ. του Φυσικού, διαλύοντάς την. Λίγη ώρα αργότερα, αντίστοιχη ομάδα επιτέθηκε και σε φοιτητές της Φιλοσοφικής σχολής.

Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία για το ότι η επίθεση έγινε με κριτήριο την τρομοκράτηση όσων φοιτητών αγωνίζονται για τα δικαιώματα φοιτητών-εργαζομένων-ανέργων και όλης της κοινωνίας.

Επρόκειτο για επίθεση ομάδων του ακροδεξιού χώρου, που οι μόνες τους "αποχρώσεις" είναι το κατά πόσο αποτελούνται από φασίστες, απλούς παρακρατικούς ή ασφαλίτες. Ομάδες που βγαίνουν στο φως της ημέρας μόνο για να ικανοποιήσουν τα κατώτερά τους ένστικτα κυνηγώντας μετανάστες ή για να επιτεθούν σε απεργούς, καταληψίες, ριζοσπάστες και όποιον άλλον αμφισβητεί το καθεστώς που επιβάλλει την ανθρωποφαγική πολιτική που όλοι μας βιώνουμε στο πετσί μας.

Η ιστορική μνήμη κι η πείρα κάνουν ξεκάθαρο το ρόλο τους:

Κάθε φορά που οι αστοί ξεσπαθώνουν κατά του λαού και απαιτούν απ' όλους τους εργαζόμενους να θυσιαστούν για τα κέρδη των πλουσίων,
οι παρακρατικές και φασίστικες γκρούπες ακολουθύν, για να επιτίθενται σε κάθε αντιφρονούντα και να στρέφουν τα βλέμματα μακριά από την πραγματική ουσία της εκμετάλλευσης.

Καμμία ανοχή, κανενός συλλόγου, κανενός εργαζομένου σε τέτοιους χώρους και πρακτικές!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου