Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Απεργίες εργαζομένων στην εκπαίδευση

Ο αντεκπαιδευτικός νόμος Διαμαντοπούλου (ν. 4009) κι η επέκτασή του με το νόμο 4076 μετατρέπουν την εκπαίδευση σ' ένα άσχετο με τις ανάγκες μας, ως νεολαία κι εργαζόμενοι, τυπογραφείο πτυχίων ανεργίας.

Στην προσπάθειά τους να περάσουν τις αλλαγές και να υποτάξουν και το εκπαιδευτικό προσωπικό, μεταξύ των άλλων μέτρων του πακέτου των 11.5 δις, μειώνουν τους μισθούς των εκπαιδευτικών μέχρι και κατά 30%.

Πρόκειται για μέτρο που χτυπά όσους εργάζονται με χαμηλούς μισθούς κι αύριο-μεθαύριο θα βρίσκονται στην ανεργία, αφήνοντας στο απυρόβλητο φυσικά όσους στηρίζουν τα έσοδά τους στις ευγενείς χορηγίες επιχειρήσεων και στα προγράμματα τύπου ΝΑΤΟ και δε συμμαζεύεται, κι οι οποίοι μόνο κατά των κινητοποιήσεων είναι.

Από την προηγούμενη εβδομάδα, σύλλογοι εκπαιδευτικών προβαίνουν σε κινητοποιήσεις και απεργίες, υπερασπιζόμενοι τα δικαιώματά τους και τη δημόσια και δωρεάν παιδεία.

Στα πλαίσια αυτά, ο Σύλλογος Δ.Ε.Π. του Ε.Μ.Π. έχει πάρει απόφαση γι απεργία στις 18-19 και 26 Σεπτεμβρίου, ενάντια στις περικοπές των μισθών τους κι ενάντια στους νόμους 4009 και 4076, οι οποίοι διαλύουν το δημόσιο και δωρεάν πανεπιστήμιο.

Διαβάστε την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των ΔΕΠ του Ε.Μ.Π. (10/9/2012) >>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου