Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Ο βούρκος της ηθικής, ή η ηθική του βούρκου.


Δηλώσεις κάνουν πολλοί. Υπάρχουν μερικές όμως σπάνιες δηλώσεις, οι οποίες δίνουν με τον πιο γλαφυρό και παραστατικό τρόπο το πνεύμα μιας εποχής, το όραμα μιας ομάδας μέσα στην κοινωνία. Γι αυτό το λόγο αξίζει να τις δούμε και να τις σκεπτούμε. Γι αυτό τους το πνεύμα προσπαθούμε και να τις αναπαράγουμε όταν καταφέρνουμε να τις εντοπίσουμε.


Σε αυτό το πνεύμα, αναδημοσιεύουμε ένα πρόσφατο άρθρο του Πρετεντέρη στο «Βήμα». Εισαγωγή δε χρειάζονται, καθώς στην αρχή δίνει ο ίδιος τα στοιχεία του γεγονότος. Το ζήτημα είναι το συνολικό ηθικό υπόβαθρο κι η αγωνιώδης αναζήτηση περιστατικών που να μπορούν να ενταχθούν στην επίσημη προπαγάνδα, ακόμα κι αν ξεπερνά η προσπάθεια τα όρια της τυμβωρυχίας. Θαυμάστε:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Πηγή >>

Ο Μαρκ Ντιτρού είναι ένας βέλγος παιδεραστής που έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για την απαγωγή, τον βιασμό και τη δολοφονία τεσσάρων νεαρών κοριτσιών.

Προσφάτως ζήτησε να του επιτραπεί να εργάζεται εκτός φυλακής.

Η μητέρα του, 78 ετών σήμερα, έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα «Le Soir» και ζήτησε να απορριφθεί η αίτηση του γιου της επειδή είναι βέβαιη πως «αν βγει, θα το ξανακάνει».

Εξήγησε ότι «δεν είναι έτοιμος να απελευθερωθεί γιατί ακόμα αποδίδει στους άλλους την ευθύνη όσων έκανε εκείνος».

Κακομοίρη Ντιτρού. Η τύχη το έφερε να γεννηθείς Βέλγος.

Ενώ αν είχες γεννηθεί Ελληνας, θα διέθετες ελληνίδα μάνα.
Ή θα σε δικαιολογούσε επειδή γεννήθηκες «σε οικογένεια αναρχικών».

Ή θα καταλάβαινε που αντέδρασες με θυμό «σε μια απάνθρωπη και υποκριτική κοινωνία».

Και γενικώς θα σου δικαιολογούσε υπερήφανα τα πάντα. Διότι στη χώρα μας κανένας δεν ευθύνεται για τίποτα, ούτε καν για τις πράξεις του, κι ακόμη λιγότερο ευθύνονται «τα παιδιά».

Λογικό. Αφού δεν ευθύνονται οι μανάδες και οι οικογένειες για τα παιδιά που έφτιαξαν, γιατί να ευθύνονται «τα παιδιά» για ό,τι κάνουν;

Γενικώς, η Ελλάδα λειτουργεί ως Χώρα Περιορισμένης Ευθύνης.

Το είπε και ο Μανώλης Γλέζος: «Γιατί ενώ δεν ευθύνεται ο ελληνικός λαός για την κρίση που έχει προκληθεί στο χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο, να πρέπει να πληρώσει τα σπασμένα;».

Ελα ντε. Προφανώς τα τριακόσια δισ. που βρέθηκε να χρωστάει η Ελλάδα δεν τα έχει δανειστεί ο ελληνικός λαός, αλλά κάποιος άλλος λαός που κρύβεται στη χώρα μας και βάζει χέρι στις τράπεζες - κάτι σαν «τα παιδιά» δηλαδή, αλλά χωρίς κουκούλες και καλάσνικοφ...

Αλλωστε, το πιστοποιεί και η Metron Analysis.

Το 87% των Ελλήνων θεωρεί ότι για τη σημερινή κατάσταση ευθύνονται οι πολιτικοί και τα κόμματα.

Πράγμα που σημαίνει πως αν αλλάξουμε πολιτικούς και κόμματα θα ξαναγίνουμε επίγειος παράδεισος!

Και τότε θα καταργήσουμε «τη βία των μνημονίων» που υποχρεώνει τους φιλήσυχους νοικοκυραίους της Χαλκιδικής να καίνε τα εργοτάξια, θα γίνουμε «αμεσοδημοκράτες» σαν τον Διαμαντόπουλο και θα διαλέξουμε μια «Βίλα Αμαλία» να την περάσουμε ζωή και κότα.

Ενώ οι βελγίδες μάνες μπορεί να ντρέπονται για τα παιδιά τους, αλλά τέτοιες γελοιότητες δεν λένε...

Η οποία θα δήλωνε «πολύ περήφανη για τον γιο μου που αγωνίζεται ενάντια σε μια παράνομη και σάπια κοινωνία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου