Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

ΙΕΚ Ακμή και "σχέδιο Αθηνά" - περιμένατε τίποτα λιγότερο;

Ευρέθη μια πολύ ενδιαφέρουσα πληροφορία όσον αφορά το "σχέδιο Αθηνά". Ας ξεκινήσουμε με την εξής πληροφορία: πως η Εταιρεία Συμβούλων EEO Group Α.Ε. αποτελεί μέρος του ομίλου Ακμή, ο οποίος είναι γνωστότατο όνομα της ιδιωτικής εκπαίδευσης, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε μ' ένα απλό click.

Σημείωση: παραθέσαμε αρχειακή εικόνα του site, γιατί λίγο αφ' ότου έσκασε η είδηση, κατέβασαν από το site τους τη συμμετοχή της EEO Group Α.Ε. (!)

Γιατί μας ενδιαφέρει αυτό; Θα καταλάβετε ευθύς αμέσως, διαβάζοντας τη σύμβαση με την οποία με απ' ευθείας ανάθεση, το Υπ. Παιδείας αναθέτει στην Εταιρεία Συμβούλων EEO Group Α.Ε. τη "Μελέτη για την εποτύπωση του εκπαιδευτικού χάρτη της χώρας". Ο τίτλος δεν είναι διόλου παραπλανητικός, καθώς αντικείμενο της μελέτης είναι όλα εκείνα τα στοιχεία πάνω στα οποία δικαιολογεί το Υπουργείο τα κλεισίματα και τις συγχωνεύσεις σχολών.

Ούτε φυσικά τυχαία είναι η απ' ευθείας ανάθεση στο τσουτσέκι του ομίλου ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων η προεργασία του χάρτη καταργούμενων σχολών.

Και μετά έρχονται διάφοροι χαρτογιακάδες και λοιποί λακέδες ν' αγορεύσουν με θράσος χιλίων πιθήκων βαφτίζοντας "συντεχνίες" και "διαπλεκόμενα συμφέροντα" κάθε αντίλογο. Τυχεροί θα είναι αν τους φάει το μαύρο σκοτάδι στο χρονοντούλαπο της ιστορίας όπου ανήκουν.

Αλλά δεν υπάρχει λόγος να μιλάμε με γενικολογίες και μισόλογα από τη στιγμή που το ίδιο το ΙΕΚ Ακμή διαφημίζει με καμάρι τις μεγάλες του (αμοιβαίες) αγάπες: το ΣΚΑΙ, τη Real News, το Mega...

Το μέλλον ανήκει σ' εμάς. Στη σαπίλα τους θα πνιγούν, κι ευχαρίστως θα τους βοηθήσουμε μ' αυτό. Θα σφραγίσοουμε το βούρκο τους και θα χτίσουμε το μέλλον που αξίζει στον κόσμο της σύγχρονης νεολαίας κι εργαζόμενης πλειοψηφίας!

Κι επειδή αγαπάμε την ωμότητα των στοιχείων, ιδού κι η σχετική απόφαση του Υπ. Παιδείας (click για μεγέθυνση):



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου