Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων για τη βία στα πανεπιστήμια

Την Τρίτη, 12/3/2013 συνεδρίασε η Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής για το θέμα της "Βίας στα ΑΕΙ".

Δεν ασχολούμαστε με αυτό το ζήτημα απλώς επειδή έγινε αυτή η συνεδρίαση παραμονές της πανελλαδικής πορείας ενάντια στο "σχέδιο Αθηνά", ώστε να προετοιμάσει προπαγανδιστικό κλίμα για "σχολές ανομίας".

Ασχολούμαστε κυρίως για τον ακραία προβοκατόρικο λόγο και τον πολιτικό πρωτογονισμό που διαπερνούσε τη διενεργηθείσα συζήτηση. Είναι μεγάλη αφέλεια το να θεωρούμε αυτή την πτώση του επιπέδου πολιτικού διαλόγου ένα φαινόμενο της εποχής και των "μικρών ανθρώπων".

Το κύριο ζήτημα είναι πως οποτεδήποτε η πολιτική ατζέντα συντηρητικοποιείται και το εκάστοτε καθεστώς ακονίζει το ολοκληρωτικό του οπλοστάσιο, ο πολιτικός διάλογος αντικαθίσταται από την υπεραπλουστευμένη κι επιθετική προπαγάνδα.

Σκοπό έχει να καλλιεργήσει κάθε συντηρητικό αντανακλαστικό της κοινωνίας και να υποδαυλίσει αντιπαθειες και διαχωρισμούς εντός των εργαζομένων και των νεολαίων, ώστε μέσα στο πλήθος ψευδεπίγραφων "χασμάτων" που δημιουργούνται, να κρυφτεί κάτω από το χαλί η βασική αντίθεση: μεταξύ του συγκεντρωμένου (σ' εφοπλιστές, μεγαλοεργοδότες, τραπεζίτες κ.ο.κ.) πλούτου και υμών που τον παράγουμε χωρίς να έχουμε όμως στον ήλιο μοίρα.

Επειδή (όπως πάντα) αγαπάμε τα στοιχεία, διαβάστε τα πρακτικά της συνεδρίασης της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων >>

Δείτε και το οπτικό ντοκουμένο, γι αποσπάσματα που έχουν διαγραφεί από τα πρακτικά >>

Ξεχωρίζουμε κατ' αρχήν τις εξής τοποθετήσεις (κατά σειρά εμφάνισης):

  • Σταυρούλας Ξουλίδου -- ανοίγει το θέμα "πανεπιστημιακής αστυνομίας".
  • Παναγιώτη Ηλιόπουλου, για το ρετρό ολοκληρωτικό χρυσαυγίτικο λόγο και τα σχόλια γι αναρχοάπλυτους και τανκς.
  • Μαρίας Ρεπούση, για την αξέχαστη ατάκα πως "η ανεργία είναι η ανεργία αλλά δεν είναι βία".
  • Άδωνη Γεωργιάδη, για τη "βία των ΕΑΚ"
  • Μάκη Βορίδη, για τις "παρέες του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. που κυκλοφορούν ελεύθερες και σκοτώνουν κόσμο".
  • Ευσταθίου Ευσταθόπουλου, (προέδρου της ΠΟΣΔΕΠ), ο οποίος υποστηρίζει πως δεν είναι άσκηση βίας το να μην έχει να φάει ένα νέο ζευγάρι.
  • Για λόγους ιστορίας και μόνο, τη βαρετή τοποθέτηση του Θεόδωρου Παπαθεωδόρου (Υπ. Παιδείας), με το φθαρμένο επιχείρημα του ότι η βία δεν έχει πολιτικό πρόσημο, παρά μόνον ποινικό. Επίσης, αγαπάει πανεπιστημιακή αστυνομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου