Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Συλλήψεις στελεχών Χρυσής Αυγής

Από τα χαράματα σήμερα, μέχρι την ώρα αυτή έχουν συλληφθεί ~20 στελέχη της Χρυσής Αυγής (από τα 20 εντάλματα που είχαν εκδοθεί) κι αναμένεται η μεταγωγή τους στην Ευελπίδων. Το δίχως άλλο, μια πλήρης ανάλυση των προεκτάσεων του γεγονότος θα πρέπει να περιμένει λίγα εικοσιτετράωρα, μέχρι να έχουμε πλήρη εικόνα του πώς και με ποιές κατηγορίες και νομικό καθεστώς θα δικαστούν. Μέχρι τότε όμως:

Ας μην κοροϊδευόμαστε. Η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ, η ΚΥΠ κι η Αστυνομία είχαν πολύ καλή εικόνα και για τις σχέσεις της Χ.Α. με το έγκλημα, και για τις επιθέσεις που έκανε κ.ο.κ. Δεν ανακάλυψαν την Αμερική ξαφνικά.

Επίσης, ας μην κοροϊδευόμαστε για τα δημοκρατικά αισθήματα του "να-ανακαταλάβουμε-τις-πόλεις-μας" Σαμαρά. Και δυο και τρεις φορές έχει βγει στην επιφάνεια πως η Ν.Δ. χρηματοδοτούσε τη Χ.Α. για να τυπώνει τα φυλλάδιά της, κι άμα πάμε σε εφοπλιστές κι επιχειρηματίες, έχουν κοινούς χρηματοδότες.

Το πρώτο και κεντρικό συμπέρασμα που πρέπει να βγάλουμε από τη σύλληψη-υπερπαραγωγή των στελεχών της Χ.Α. από τη ΝΔ είναι πως μετά τον καιρό του σπείρειν, ήρθε ο καιρός του θερίζειν.

Και για να μην αφήνουμε ασάφειες, αυτό που θερίζει η κυβέρνηση με τη Χρυσή Αυγή είναι νέο νομικό καθεστώς, με τη σφραγίδα του Δένδια που το δουλεύει αυτές τις μέρες, το οποίο θα ξεκινά από την παροπλισμένη πλέον Χρυσή Αυγή, και θα φτάνει χάρις τις διάφορες διασταλτικές ερμηνείες και τις ασάφειες μέχρι τις μορφές κινητοποιήσεων που χρησιμοποιούν οι εργαζόμενοι για να διεκδικήσουν το δίκιο τους απέναντι σε κυβερνήσεις που τους κάθονται στο λαιμό για να ταΐσουν τραπεζίτες.

Δε χρειάζεται να πάμε μακριά - σύμφωνα με τους τρομονόμους της Ε.Ε., τους οποίους έχει δεχτεί και το ελληνικό κράτος, η "παρακώλυση δημοσίων συγκοινωνιών" μπορεί να θεωρηθεί τρομοκρατική πράξη.

Τα καθάρματα της Χρυσής Αυγής καλώς να βρεθούν στα κελλιά που αξίζει να βρεθούν τύποι του κοινού ποινικού δικαίου.

Επειδή όμως ίδιον της Αριστεράς είναι το να βλέπει δυο κινήσεις παρακάτω στο παιχνίδι της πολιτικής, ας είμαστε έτοιμοι για τις επόμενες λίγες εβδομάδες, στις οποίες θα έχει τελειώσει το θέαμα και θα έρθει στο προσκήνιο ο κύριος εχθρός της κυβέρνησης: ο οργανωμένος λαός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου