Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Η μπότα της αστυνομίας στα ελεύθερα μικρόφωνα της ΕΡΤ


Τα ξημερώματα, δέκα διμοιρίες των ΜΑΤ εισέβαλλαν στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ για να διώξουν τους απεργούς που την είχαν καταλάβει. Προσήγαγαν όσους βρήκαν και απαγόρεψαν την είσοδο τις επόμενες ώρες.

Μετά από πέντε μήνες απεργίας και κατάληψης των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού, προβολής πολιτικού, δημοσιογραφικού και πολιτιστικού προγράμματος καθημερινά, με τη συνδρομή εργαζομένων και πολιτών. Λειτουργίας της ΕΡΤ από τους εργαζόμενους, για τα συμφέροντα των εργαζόμενων, ενάντια στα τσουτσέκια των καναλαρχών. Μετά από μεγαλειώδεις προσπάθειες να κρατηθεί ζωντανό το σήμα της ΕΡΤ παρά τις συνεχείς απόπειρες της κυβέρνησης να το κόψει.

Μετά από πολλές προσπάθειες της DIGEA να υπηρετήσει την κυβερνητική πολιτική, κόβοντας το σήμα όχι μόνο της ΕΡΤ, αλλά και όποιου καναλιού τολμούσε να αναμεταδώσει το σήμα της, όπως έγινε και με το κανάλι του 902.

Μετά από μεγαλειώδη συμπαράσταση του κόσμου στους απεργούς, μετά από συνεχείς συγκεντρώσεις και συναυλίες ενάντια στην πολιτική εξαθλίωσης και κοινωνικού κανιβαλισμού που ζούμε στο πετσί μας.

Μόλις δυο μέρες μετά από διάταξη - δωράκι στους ιδιώτες καναλάρχες στη Βουλή, με την οποία τους "χαρίζονται" οι άδειες εκπομπής σε ψηφιακό σήμα.

Ο Κεδίκογλου εκφράζει πώς η κυβέρνηση πιτσιλίζει τα σεντόνια της για την "εφαρμογή του νόμου και την αποκατάσταση της νομιμότητας" ενάντια στην "παράνομη κατάηληψη" του Ραδιομεγάρου. Απόσταγμα πολιτικής ωμότητας κι επιθετικότητας είναι όμως η δήλωση του ΠΑΣΟΚ:
Η αποκατάσταση της νομιμότητας, η ελεύθερη και καθολική λειτουργία της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης είναι επιβεβλημένο καθήκον των συντεταγμένων αρχών της πολιτείας για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος Όπως αναφέρει, «οι μόνοι που αντιδρούν είναι αυτοί που μετέτρεψαν την ΕΡΤ σε παραμάγαζο για την εξυπηρέτηση μικροκομματικών συμφερόντων, καλύπτοντας μια μικρή μειοψηφία εργαζομένων
Μετά από όλα αυτά, εκ των ων ουκ άνευ είναι η αμέριστη στήριξή μας στους απεργούς-καταληψίες και ενάντια στην κρατική παρέμβαση εξαφάνισης αυτής της εστίας αντίστασης. Και μην ξεχνάτε:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου