Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Έλεος! Μυτιλήνη: Εισβολή μελών του ΚΚΕ σε κατάληψη προσφύγων


Γύρω στα 30 άτομα μέλη του ΚΚΕ Μυτιλήνης γύρω στις 6 το απόγευμα μπούκαραν στην κατάληψη του Εργατικού Κέντρου Μυτιλήνης που είχε γίνει από αλληλέγγυους προκειμένου να στεγαστούν οι πρόσφυγες. Στην κατάληψη εκείνη την ώρα υπήρχαν δύο αλληλέγγυοι. Τα μέλη του ΚΚΕ τους είπαν να αποχωρήσουν κι ότι από δω και πέρα εκείνοι θα διαχειρίζονται τον χώρο.

Οι αλληλέγγυοι αντιστάθηκαν και οι ΚΚΕδες τους χτύπησαν και τους έβγαλαν έξω από την κατάληψη. Κόσμος αναγκάστηκε να φύγει από παράθυρο. Εκείνη την στιγμή μέσα στο κτήριο υπήρχαν αρκετές οικογένειες προσφύγων που είχαν βρει ζεστασιά και στέγη στο συγκεκριμένο χώρο κι έγιναν μάρτυρες αυτού του συμβάντος με αποτέλεσμα να φοβηθούν καθώς δεν καταλάβαιναν γιατί αυτοί οι άνθρωποι με τα κράνη και τα παλούκια επιτέθηκαν στους αλληλέγγυους που τους είχαν βοηθήσει.

Αλληλέγγυοι στους πρόσφυγες και Α/Α άρχισαν να μαζεύονται έξω από το κτήριο όπου επικρατεί ένταση μέχρι και τώρα. Μέλη του ΚΚΕ βρίσκονται στην πόρτα με τα παλούκια πίσω από την πόρτα να μην φαίνονται και τα υπόλοιπα μέλη του ΚΚΕ κάθονται περιμετρικά του κτηρίου επιβλέποντας. Αυγά και σκουπίδια πετάχτηκαν στους ΚΚΕδες από αλληλέγγυους στους πρόσφυγες στο Εργατικό Κέντρο.

Οι πρόσφυγες ουσιαστικά εκδιώχθηκαν εξαιτίας της βίαιης εισβολής του ΚΚΕ και αυτή την στιγμή αποχωρούν και οι τελευταίες οικογένειες. Να σημειωθεί πως το κτήριο δεν χρησιμοποιείται παρά μόνο για την αποθήκευση υλικών και δεν έχει καν ρεύμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου