Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017

Μια αναγκαία τοποθέτηση για το ζήτημα της αυριανής κινητοποίησης

Την Πέμπτη έγινε Γενική Συνέλευση του Φοιτητικού Συλλόγου η οποία μεταξύ άλλων αποφάσισε κινητοποίηση στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής την Τρίτη 31/10, μαζί με τους υπόλοιπους ΦΣ των καθηγητικών σχολών. Η κινητοποίηση αυτή μπήκε πρωτοβουλιακά από το Σύλλογο μας καθώς δεν υπήρχε κάποια άλλη απόφαση από άλλο σύλλογο μέχρι τη μέρα της συνέλευσης μας, με την εκτίμηση ότι θα ενισχυθεί και από τους υπόλοιπους συλλόγους που είχαν συνελεύσεις την επόμενη εβδομάδα. Δυστυχώς, αυτή η εκτίμηση μας δεν επαληθεύτηκε, καθώς δεν υπήρξε η απαραίτητη απαρτία στις γενικές συνελεύσεις των άλλων συλλόγων για να παρθεί η απόφαση.

Με αυτά τα δεδομένα, θεωρούμε πως ήταν λογικό και σε πλήρη σύμπνοια με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΦΣ ΣΕΜΦΕ η κινητοποίηση στο ΙΕΠ να μην γίνει την Τρίτη 31/10, καθώς θα συμμετείχε μόνο ο σύλλογος μας αλλά να μεταφερθεί για την Παρασκευή 3/11 που θα συμμετάσχουν και οι ΦΣ Φυσικού και Φιλοσοφικής. Για εμάς, όπως αποτυπώθηκε και στο πλαίσιο μας στη ΓΣ, ο αγώνας για την κατοχύρωση της διδακτικής επάρκειας σαν αναπόσπαστο κομμάτι του πτυχίου μας πρέπει και είναι αναγκαίο να διαπνέεται από την λογική του από κοινού αγώνα σε συντονισμό με τις άλλες σχολές που πλήττονται από τις αλλαγές που πάνε να εφαρμοστούν. Καταλαβαίνουμε την αναστάτωση που προκλήθηκε στους φοιτητές, παρ’ όλα αυτά νομίζουμε πως η αλλαγή αυτή γίνεται για να μπορέσουμε να πετύχουμε μια δυναμική κινητοποίηση και τα αιτήματα μας να επιβληθούν. Οπότε η αλλαγή της μέρας δεν ήταν κάποια αυθαίρετη κίνηση αλλά προέκυπτε από την ίδια την απόφαση του Συλλόγου μας και το πώς αποφάσισε να μην απομονωθεί από τους άλλους συλλόγους αλλά να έρθει σε επαφή και να ενώσει τη δράση του με αυτούς. Ειδικά όταν η επίθεση στα επαγγελματικά μας δικαιώματα παίρνει πρωτοφανείς διαστάσεις, με την πλήρη απόσχιση τους από το πτυχίο, την εισαγωγή διδάκτρων για την απόκτηση του πιστοποιητικού παιδαγωγικής επάρκειας κλπ γίνεται εμφανές πως η αυριανή κινητοποίηση πρέπει να πάρει μαζικά και δυναμικά χαρακτηριστικά και να αποτελέσει την αρχή μιας σειράς κινητοποιήσεων διεκδίκησης και αντεπίθεσης από μεριάς του φοιτητικού κινήματος.

Αναλαμβάνοντας την ευθύνη μας για την καθυστερημένη ενημέρωση του συλλόγου, πιστεύουμε ότι σημασίας πλέον έχει οι αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων μας και η υλοποίηση τους να αποτελούν κομμάτι της πολιτικής ζωής και δράσης του ίδιου του συλλόγου και όχι μόνο των πολιτικών δυνάμεων που δρουν εντός του.

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ-ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΨΗ ΓΙΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑ-ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΜΑΣ

ΕΝΙΑΙΑ ΠΤΥΧΙΑ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΕ ΑΥΤΑ

ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ-ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ν.ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΙΕΠ 12.00 μμ

(προσυγκέντρωση στο σταθμό μετρό Αμπελόκηποι)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου