Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Δελτίο τύπου Φοιτητικών Συλλόγων

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  εξαπολύει βαθιά επίθεση στα συμφέροντα λαού και νεολαίας μέσω της 3ης αξιολόγησης, ενώ παράλληλα πετά το «τυράκι» του κοινωνικού μερίσματος. Από τις πλημμύρες στη Δυτ. Αττική με τραγικό απολογισμό 15 νεκρούς και τεράστιες καταστροφές σε σπίτια και περιουσίες είναι φανερό που οδηγούν οι επιλογές που ακολουθούν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις αυτού του τόπου. Να επιλέγουν τα κέρδη πάνω από τις ανθρώπινες ζωές και να μην ενδιαφέρονται παρά μονάχα για την «ανάπτυξη» των επιχειρήσεων.

 Παράλληλα, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο επιλέγει να χτυπήσει οποιαδήποτε φωνή αντίστασης απέναντι στην πολιτική της εξαθλίωσης της κοινωνίας, που εξυπηρετεί. Την ίδια στιγμή από τα ξημερώματα της 15/11 μια μικρή ομάδα τραμπούκων και δήθεν αναρχικών έχει καταλάβει τον ιστορικό χώρο του πολυτεχνείου εμποδίζοντας την είσοδο του μαζικού λαϊκού κινήματος, των φοιτητικών συλλόγων, των οργανώσεων της αριστεράς και απλών πολιτών μέσα σε αυτό. Αυτή τη στιγμή αυτή η ομάδα εξυπηρετεί τα σχέδια κυβέρνησης, κεφαλαίου και αμερικάνικης πρεσβείας για την διάλυση του τριήμερου εορτασμού του Πολυτεχνείου αλλά και την ευθεία στοχοποίηση κάθε φωνής αντίστασης απέναντι στα συμφέροντα των ισχυρών. Ας το κάνουμε πιο ξεκάθαρο από ποτέ. Το πολυτεχνείο είναι ένα ορμητήριο ζωντανής πολιτικής έκφρασης των από τα κάτω. Ένα ορμητήριο αντίστασης και ανατροπής του μαζικού λαϊκού κινήματος. Ένα ορμητήριο που δεν ανήκει σε κανέναν παρα μονάχα στο λαό και τη νεολαία που πλήττεται από τις επιλογές των κυβερνήσεων, της ΕΕ και του κεφαλαίου.

Καλούμε κάθε σωματείο, κάθε φοιτητικό σύλλογο κάθε συλλογικότητα κάθε κομμάτι του μαζικού λαϊκού κινήματος στις 4.00 μ.μ. στην πλατεία Κάνιγγος για αντικυβερνητική –αντιαμερικανική διαδήλωση για ανοιχτό Πολυτεχνείο με κατάληξη στο χώρο για το άνοιγμά του στο λαό. Είναι στιγμή ευθύνης για όλους. Δεν είναι ώρα για κομματικές ή ατομικές επιλογές. Η ιστορία θα μας κρίνει αυστηρά!


ΦΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ, ΦΥΣΙΚΟΥ, ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ, ΣΕΥΠ, ΝΑΥΠΗΓΩΝ, ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου